Azija Destinacije

Putovanje u Dubai – iskustva i vodič!

Putovanje u Dubai

Putovanje u Dubai – iskustva i vodič!

Gotovo sam sigurna da postoje destinacije na čiji pomen ostajete potpuno ravnodušni. Dubai je do skoro za mene bio ništa više od pustinje i zgrada koje seku oblake. Nećete verovati, ali predrasude ovog tipa mogu da vam pomognu.

Ako svedete svoja očekivanja na minimum, kada dođete na lice mesta dobićete jednu instant “da li je ovo moguće?” reakciju. Putovanje u Dubai nije ni skupo, ni komplikovano – samo pročitajte tekst do kraja!

Arabian dessert
Putovanje u Dubai

Kada je najbolje vreme da posetite Dubai?

Kažu da je idealno vreme da posetite Dubai od novembra do februara. Temperature se kreću od 25° – 30°, što je dovoljno da uživate na plaži, a da vam ne bude previše toplo. Ukoliko vam toplota ne smeta previše, uzmite u obzir oktobar, kao i mart i april. Temperatura je iznad 30°, ali su gužve manje, a cene avionskih karata znatno niže.

Ja sam bila krajem oktobra i vreme je bilo idealno. Trudite se samo da izbegnete leto, jer postoji šansa da prodišete na škrge.

Bonus savet: sve zatvorene prostorije u Dubaiju su klimatizovane. Razlika u temperaturi napolju i unutra je drastična, tako da obavezno ponesite nešto dugih rukava.

Koliko dana je potrebno?

Moj boravak se bazirao na 9 noćenja i 10 dana. Obzirom da smo kombinovali izležavanje na plaži sa obilaskom grada, to je bilo taman. Iako je Dubai ogroman grad, dovoljno je 7 dana da vidite ključna mesta i osetite duh grada.

Imaćete dovoljno vremena da vidite sve, a uz to posetite i pustinju, pa čak i Abu Dabi. Putovanje u Dubai bi trebalo da bude aktivan odmor, tako da je 7 dana dovoljno da se rasporedi na uživanje i obilazak.

Burj Khalifa - iskustvo iz Dubaija
Burj Khalifa – iskustvo iz Dubaija

Kako stići do Dubaija?

Do Dubaija možete stići direktnim letom iz Beograda, preko aviokompanije flydubai. Let traje oko 5h i 30min. No, ako ste više tip koji komfor stavlja na drugo mesto, značajne uštede možete ostvariti ako letite iz Budimpešte ili Sofije, preko aviokompanije Wizzair.

U najpovoljniju opciju uključen je samo transport od tačke A do tačke B sa jednim rancem/torbom dimenzija 40x30x20cm. To znači da treba da obratite pažnju na online check-in, jer ćete u suprotnom tu uslugu na aerodromu platiti 25€. Ukoliko vas interesuje, na koje još stavke treba da obratite pažnju, pročitajte ovaj tekst.

Povratnu kartu preko Wizzair-a možete naći već od 90€. Ja sam kombinovala let ka Dubaiju iz Sofije (45€) sa povratakom u Budimpeštu (50€), tako da razmislite i o toj opciji


Transport u Dubaiju

Dubai je sjajno povezan autobusima i metroom, koji, usput, nema vozača. Po sletanju na aerodrom Al Maktoum, ukoliko ste leteli wizzairom, potrebno je da kupite Nol karticu koju u narednim danima možete da dopunjavate. Kartica važi za sve tipove javnog prevoza, tako da možete koristiti i buseve i metro, čak možete i taksi da plaćate njom. Autobus koji će vas dovesti do dela grada gde staju drugi autobusi i metro je F55 i staje baš na aerodromu.

Karticu kupujete na aerodromu. Dopunjavate je na metro stanicama na šalterima ili automatima.

Cene javnog transporta su izuzetno povoljne. Zavise od daljine koju prelazite. Ukoliko se krećete između glavnih turističkih atrakcija, najčešće vožnja metroom po smeru ispadne manje od 1€.

Taksi je takođe vrlo pristupačan. Vodite računa da je minimum da taksi platite 12 AED (~3€), pa ukoliko je vaš račun manji od toga, vozač će svakako zaokružiti na 12 AED.


Valuta

U Dubaiju se koristi dirham. Vrednost 1€ je 4 AED, odnosno 1AED = 0.25$. Novac možete menjati gotovo svuda, po jako sličnom kursu. Jedino je na aerodromu malo lošiji kurs, ali u bilo kom tržnom centru nećete imati problema.

Kartice su široko prihvaćene.

Putovanje u Dubai
Putovanje u Dubai

Smeštaj

Dubai nudi nešto za svakoga. Od hotela za 10-15€ po noćenju do hotela gde imate izbor između 17 vrsta jastuka. Povoljniji hoteli se nalaze u delu Deira. Iako taj deo grada ni ne liči na onaj Dubai sa slika i dalje je bezbedan i dovoljno blizu turističkih atrakcija. Moj savet je da vam kriterijum za smeštaj bude blizina metroa.

Lepši deo Dubaija je po mom mišljenju od Burdž Kalife do Palme. Smeštaji su u tom delu skuplji, ali i znatno lepši.


Smeštaji koje preporučujem:

 • Citymax Hotel Al Barsha ★★★ – nalazi se u delu grada Al Barsha, blizu Mall of the Emirates i metroa. Mi smo boravili u ovom kraju i kada bismo se vratili, zasigurno bismo birali ovaj deo ponovo. U sklopu hotela postoji bazen.
 • Elite Byblos Hotel ★★★★ – takođe u delu grada Al Barsha. Jedna je od najviših zgrada u tom delu, pa ćete uživati u pogledu, naročito noću.
 • Rose Park Hotel Al Barsha ★★★★ – jedan od najbolje ocenjenih hotela u ovom delu. Odnos cene i kvaliteta je zaista idealan. Nalazi se 60m od metro stanice, tako da svuda stižete časkom. Možete koristiti bazen i saunu.
 • Al Khoory Executive Hotel ★★★ – na samo 15 minuta hoda od plaže i 10 minuta vožnje taksijem do Burj Khalife.
 • Hues Boutique Hotel  ★★★ – hotel u kom smo mi odseli 6 noćenja. Smeštaj je vrlo lep i čist, ali iz ove perspektive bih prednost dala gore pomenutim hotelima, isključivo zbog lokacije. Hues se nalazi u Deiri, delu grada koji ne liči na Dubai i koji je udaljen bar pola sata vožnje metroom do Burj Khalife. Ipak, ovde se nalaze neki od najpovoljnijih hotela, pa ako tražite neko povoljno prenoćište, imate moju preporuku za Hues Boutique Hotel.

Razmotrite i opciju rezervacije smeštaja preko sajta airbnb.com, koji se bavi izdavanjem privatnih smeštaja. Prve 3 noći smo odseli u delu grada Tecom, u airbnb-u jednog Libanca. To je najlepši i najčistiji apartman u kom sam do sada boravila. U pitanju je penthouse, a oko celog stana prostire se terasa. Uz smeštaj, možete besplatno koristiti i bazen na 17.  spratu. Cene smeštaja variraju od datuma. Kliknite ovde da pogledate smeštaj.

Ukoliko se registrujete putem ovog linka, možete ostvariti 25$ popusta na prvi smeštaj.

Pogled sa terase na Dubai Marinu
Pogled iz sobe – Airbnb smeštaj

Hrana

Cena hrane u marketima je slična kao i kod nas, sa izuzetkom nekih proizvoda, poput čokolade, vode, kokakole i sl. koji su skuplji. Ukoliko imate kuhinju isplati vam se da doručkujete kod kuće.

Najpovoljnija je brza hrana, kao što je Mek, KFC, Burger King… postoji i dosta lokala koji prave tradicionalnu šavarmu. Njena cena je često manje od 1€.

Ukoliko želite da probate hranu sa Bliskog istoka, preporučujem vam restoran Arabian Tea House. Doručak ćete platiti od 7.5€ do 15€. Glavno jelo je od 15€, slatkiši 6-7€, a kafa 4-5€.

Postoji jako veliki broj lokalnih restorana sa različitim nacionalnim kuhinjama, od kojih je libanska jedna od dominantnijih. Prosečna cena ručka je 10€.

Ukoliko biste ipak voleli da se odate luksuzu, Dubai će vam to omogućiti. Restoran Ossiano se nalazi u sklopu hotela Atlantis, pa možete večerati za oko 350€ za dvoje, okruženi akvarijumom.


Šta obići u Dubaiju?

Trudila sam se da nabrojim sve najbitnije atrakcije, a da ništa ne propustim.

1. Burj Khalifa

Najviša zgrada na svetu je nezaobilazan deo Dubaija. Ali, nema potrebe da se penjete na 124. sprat i dajete 40€ za to iskustvo.

Umesto toga, idite u restoran At.mosphere na 123. spratu. Ukoliko odete od 7 do 9 ujutru, minimalna potrošnja po osobi je 18€, što su otprilike kafa i sok. Uživajte u pogledu iz najvišeg restorana na svetu uz jako lepu kafu. Ulaz u ovaj restoran je kroz Armani hotel. Rezervacija nije neophodna, ali je svakako sigurnija varijanta.

Dubai putovanje
Burj Khalifa
putovanje u Dubai
Pogled iz At.mosphere restorana na 122.spratu Burj Khalife

2. Dubai Mall

Teško da bih vam ikada preporučila da obilazite tržni centar, ali ovo je potpuno druga dimenzija. Prošetajte kako biste videli akvarijum, klizalište, skijalište, vodopad. Ovde se nalazi preko 1200 radnji. Tržni centar se nalazi odmah pored Burj Khalife, tako da u istom danu možete videti oba.

Dubai mall – jedan mali deo

3. Fontana

Između Burj Khalife i Dubai Mall-a, nalazi se i Dubai Fontana. Svakog dana u 13h i 13h i 30min, kao i od 18h do 22h radnim danima, odnosnon do 23h vikendom, na svakih pola sata se aktivira fontana. Voda leti i po 150m u vis. Prizor je zaista vredan posete. Savetujem vam da odgledate makar dva performansa, jer je koreografija različita na svakih pola sata.

Nemojte gledati performans ispred Dubai Mall-a, jer je tu ubedljivo najveća gužva. Umesto toga, popnite se na terasu prodavnice Apple. Možete i prošetati malo dalje od Dubai Mall-a, treba da stojite prekoputa njega. Tu uopšte nema gužve i imaju posebne klupice na kojima ljudi sede i gledaju.

Ukoliko biste voleli da pijete piće dok gledate fontanu kako ‘pleše’ možete otići u neki od kafića/restorana: Mango Tree, Karma Kafe ili Madeleine Cafe.

Fontana ispred Dubai Mall-a
Fontana ispred Dubai Mall-a
Burj Khalifa – prošetajte ovim šetalištem da biste uživali u fontani!

4. The Palm Jumeirah

Ostrvo u obliku palme je stara vest za Dubai. Zaista jeste spektakularno kao što izgleda, ali samo iz ptičije perspektive. Kada budete nadletali palmu, bićete bez teksta, ali dok se vozite ili hodate njom, nećete imati takav utisak. Zbog velike površine gubi se osećaj da ste na ostrvu u obliku palme.

Preporučujem vam da odete u tržni centar The Pointé na samom vrhu palme. Tu postoji uređena plaža sa lejzibegovima i suncobranima koji su besplatni. Uživaćete u pogledu na hotel Atlantis, koji izgleda kao iz bajke. U tom delu, ne preporučujem da se kupate, jer ima raža, meduza i ostalih morskih stvorenja.

Observatory Bar & Grill je jedan od restorana sa najboljim pogledom, kako na grad, tako i na palmu.

Pogled sa plaže na hotel Atlantis
Hotel Atlantis - obavezno sačekajte da padne mrak, prizor je kao iz bajke
Hotel Atlantis – obavezno sačekajte da padne mrak, prizor je kao iz bajke

5. Izlet u pustinju – safari

Bez posete pustinji se ne vraćajte kući. Kako budete zašli u pustinju, imaćete utisak kao da ste ušli u beskonačni prostor. Ne vidi se početak, a ni kraj.

Izlet sam rezervisala preko airbnb-a za 27$ po osobi. Za taj novac vozač će doći po vas u hotel u kom odsedate. Na izlet ide po 6 ljudi u kolima. Kada vas sve skupi, vozi vas u pustinju. Zatim ćete ići na ‘dune bashing’ tj. na vožnju preko peščanih dina. Zaista sjajno iskustvo. Snimke možete pogledati na mom instagramu, ukoliko vas zanima kako to izgleda.

Takođe, u cenu izleta ulazi: snoubording po pustinji, poseta kampu i slikanje u tradicionalnim arapskim nošnjama, sok i voda, arapski čaj i tradiocionalni slatkiš sukkar. Možete jahati kamile, ali vam to ne mogu preporučiti, obzirom da zaista nisam raspoložena za eksploataciju životinja zarad zabave turista.

Ukoliko se registrujete preko mog linka na Airbnb, možete dobiti popust na prvi smeštaj koji rezervišete, kao i na prvi izlet. Kliknite ovde za registraciju.

Pustinja u Dubaiju ili Dubai u pustinji – kako god želite
Putovanje u Dubai će vam sigurno obeležiti ovi slatkiši od životinja – nemojte ih jahati!

6. Global Village

U globalnom selu možete pronaći sve svetske kulture, kao i replike najpoznatijih građevina kao što je opera u Sidneju, kule bliznakinje Kuala Lumpura, hramove i slično. Ulaznica je 15 AED (~ 3,75€).

Nesrećna okolnost u mom slučaju je bila da se park otvortio 29. oktobra, kada sam ja letela nazad. Iz tog razloga vodite računa da li park radi za vreme vaše posete. Ove godine se zatvara 4. aprila.

Zapamtite da je ponedeljak dan za porodice i dame, tako da ukoliko niste jedno od ta dva, idete drugim danom.

7. Dubai Miracle Garden

Takođe, jedna od atrakcija koju sam propustila, jer je počela nakon mog odlaska je Dubai Miracle Garden. Ulaznica je 55 AED (~13.75€).

Botanička bašta radi od novembra do aprila. Sa slika me podseća na bajku Alisa u zemlji čuda i samo zamišljam kako sve to izgleda uživo. Vratiću se sigurno da bih posetila ovu baštu.

8. Gold Souk

Ukoliko volite zlato i voleli biste da kupite neki komad nakita, ovo je destinacija za vas. Svaki izlog je pun zlata, a ništa nije manje od 18K. Nesvakidašnji je prizor prošetati kroz ovu četvrt. Ovde se nalazi i najveće zlatni prsten na svetu, težak 64kg.

Obzirom da ima šanera koji vam neprimetno prilaze i nude torbe, satove i slične vredne komade, nemojte ići sa njima. Možete upasti u veliki problem.

Gold Souk je i odlična destinacija za kupovinu suvenira.

9. Dubai Marina

Dubai Marina je jedan od najviših svetskih blokova na svetu. Ovo je stambeno-poslovni kompleks i kada bih se vratila u Dubai, potrudila bih se da ovde nađem smeštaj. Svaki deo je besprekorno uređen. Nalazi se tik uz JBR plažu, sa koje se pruža pogled na najveću panoramu na svetu – Ain Dubai.

Dubai Marina, zbog izuzetno visokih zgrada, je pravo mesto za rooftop barove. Razmotrite: Pure Sky Lounge, Siddharta Lounge ili Shades.

Takođe, Marina je okružena barovima na plaži. Preporučujem vam Barasti (jedini bar gde se ne plaća ulaz) i Zero Gravity.

Barasti beach bar –  Putovanje u Dubai
Dubai Marina –  Putovanje u Dubai

10. Dubai Frame

Visok je oko 150m i definitivno je najveći ram na svetu. Ukoliko se popnete, sa jedne strane možete videti novi deo Dubaija, a sa druge stari. Cena karte je 50 AED (~12.5€). Preporučujem da vidite, ali nema potrebe za penjanjem.

11. Plaže

Dubai vas konstantno vuče da posetite nešto novo, ali nemojte propustiti da odmorite na plažama i kupate se u najtoplijem moru. U nastavku možete pročitati spisak najlepših plaža u Dubaiju, kao i najlepših beach barova.

La Mer

Većina plaža u Dubaiju ne poseduje kabine za presvlačenje niti tuševe, pa je La Mer idealna suprotnost. Odmah do plaže nalaze se restorani, prodavnice, park i akvapark. La Mer je idealan ukoliko putujete sa decom, jer im sigurno neće biti dosadno. U moru sme da se kupa do 6 popodne.

Izbor restorana je jako interesantan, pa vam predlažem da pogledate Aghatti, Sugar Factory i AcaiXpress Cafe.

Ulaz na plažu je besplatan. Cena ulaska u akvapark je 99AED (~25€) i u to je pored ulaza uključeno sve što možete da pojedete i popijete do 5 popodne. Od 12 do 5, u akvaparku muziku pušta DJ.

La Mer plaža i pogled na Burj Khalifu
La Mer plaža i pogled na Burj Khalifu –  Putovanje u Dubai
Akva park –  Putovanje u Dubai
Jedan od mnogobrojnih restorana i grafita u La Meru
Jedan od mnogobrojnih restorana i grafita u La Meru –  Putovanje u Dubai

The Pointé

The Pointé je zapravo tržni centar na samom vrhu palme (Palm Jumeirah), ali ima i uređenu plažu sa lejzibegovima, suncobranima i stolovima. Plažu možete koristiti besplatno, a za hranu možete izabrati nešto iz restorana tržnog centra.

Ne mogu reći da sam baš uživala u kupanju ovde, zbog raznoraznih životinja u moru, poput raža (bezopasne su), ali je pogled zaista vredan. Prekoputa vas se nalazi hotel Atlantis, koji je sagrađen u duhu legende o Atlantidi. Ukoliko želite, možete posetiti akvapark i akvarijum koji se nalaze u sklopu hotela. Cena karte za odraslu osobu za ulazak u obe atrakcije je 289 AED (~73).

The Pointé možete posetiti uz pomoć taksija, ali i besplatnog transfera. Postoje 4 rute koje kreću od određenih hotela u delovima: Tecom (Barsha Heights), Al Barsha, Jumeirah Lake Towers i Palm Residences. Možete pogledati tačan red vožnje na njihovom sajtu.

The Pointe – tržni centar na vrhu Palm Jumeirah

Barasti Beach Bar

Ovo je gotovo jedini beach bar na koji smo naišli, a da ne morate da platite ulaz, već samo ono što poručite. Slobodni ste da koristite ležaljke, suncobrane, ljuljaške, bazen…

Preporučujem da posetite ovaj bar, jer dok sa jedne strane uživate u pogledu na more, iza vas se nalazi jedan od najviših blokova na svetu. Naročito je lepo kada padne mrak i kada se upali osvetljenje na zgradama.

Često su žurke tematske, pa obavezno pogledajte na njihovom sajtu pre nego što odete, šta se dešava tog dana.

Barasti Beach Bar
Barasti Beach Bar –  Putovanje u Dubai

Secret beach

Na ovoj plaži nema apsolutno ničega, osim pogleda na Burj al Arab i prelepe vode. Ovo nam je bila možda i najomiljenija plaža kada je u pitanju more. Nikada se nisam kupala u tako toploj i čistoj tirkiznoj vodi.

Blizu plaže staje autobus i tramvaj, ali u neposrednoj okolini nema restorana ili prodavnica. Obavezno se opremite pićem i hranom ukoliko planirate da boravite duže vreme na plaži. Uzmite u obzir da na plaži nema ni suncobrana, pa vodite računa da ne izgorite.

Secret beach –  Putovanje u Dubai

JBR

JBR je jedna od najpopularnijih plaža. Prostire se dužinom od 1.7 km tik uz zgrade koje pripadaju delu Dubai Marina. Odavde imate i pogled na Bluewater ostrvo, na kom se nalazi najveća panorama na svetu. U planu je da se otvori za posetioce u 2020. godini.

Plaža je vrlo sadržajna pa ovde možete da ručate, posetite popularne prodavnice, uživate u vodenim sportovima, bioskopu… Jedna od interesantnijih aktivnosti je Flying Cup, gde možete popiti piće i jesti na 40m visine, dok uživate u pogledu. Cena ove aktivnosti sa obrokom je oko 20€.

JBR plaža –  Putovanje u Dubai

12. Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah je zapravo kompleks hotela i restorana, izgrađen u duhu starih arapskih gradova. Možete prošetati, kupiti suvenire ili se provozati brodićem kanalima.

Preporuka je da odete do Coste. Ukoliko tražite kafu u šoljici, nacrtaće vam Burj al Arab na kafi. Iz ovog kafića se pruža najlepši pogled na Burj al Arab.

Madinat Jumeriah
Madinat Jumeriah –  Putovanje u Dubai

13. Wild Wadi Waterpark

Za sve one koji čuvaju dete u sebi (ili putuju sa detetom), posetite Wild Wadi Waterpark. Ulaznica je 299AED (~75€). Pri kupovini ulaznica na glavnoj kapiji (isključivo tu), možete iskoristiti akciju 3+1 gratis, tako da vas ulaznica po osobi može ispasti oko 55€.

14. Burj al Arab

Možda i najpoznatiji hotel na svetu, Burj al Arab je nešto što treba da vidite. Ne možete mu prići mnogo blizu, ukoliko niste gost hotela. Ali, kao i za sve možete se snaći. Rezervišite svoje mesto u restoranu Shimmers i uživajte u prelepoj plaži i pogledu.

Burj Al Arab - pogled iz Madinat Jumeirah (Costa)
Burj Al Arab – pogled iz Madinat Jumeirah (Costa) –  Putovanje u Dubai

15. Skydive Dubai

Za adrenalinske zaljubljenike, Dubai je mesto broj jedan na svetu. Tandem skokovi, vožnje helikopterom, girokopterom… šta god poželite. Mogu samo da zamislim osećaj.


Da li je bezbedno?

Do sada sam bila u 23 zemlje i mogu da kažem da se nikada nigde nisam osećala bezbednije nego u Dubaiju. Zakoni jesu rigorozni, pa ih gotovo niko neće prekršiti. Nekoliko puta smo videli kako čovek ostavlja ključ od nekog spejs šatla na sto zajedno sa novčanikom i ode u toalet. Za to vreme se niko ne usudi ni da pogleda, a kamoli da uzme nešto tuđe.

Ubrzo smo i pokupili tu praksu, pa smo rančeve sa pasošima i novcem ostavljali na plaži dok smo mi u moru. Naravno, i dalje kao i svuda vodite računa o svojim stvarima u normalnoj meri, za svaki slučaj.

Dubai je destinacija koju bih naročito preporučila ženama koje putuju same, jer su šanse da vam neko nešto dobaci ili dodirne, jednake nuli. Metro čak ima i razdvojene vagone za žene i decu i vagone za sve. Muškarac koji čak i greškom uđe u vagon za žene i decu, može biti kažnjen.


Koliko su rigorozni zakoni?

Sigurno ste do sada čuli za neke od ovih zakona u Dubaiju koji zabranjaju:

 • ljubljenje ili pokazivanje bliskosti na javnom mestu
 • neprikladno oblačenje – prekratke suknje/šortsevi, preveliki dekolte
 • alkohol
 • jesti ili piti u javnom prevozu
 • fotografisanje ljudi bez njihove dozvole.

Sve navedeno je tačno i trebalo bi da se pridržavate ovoga, ali nemojte misliti da će vas neko uhapsiti za najmanji “prekršaj”. Ukoliko prekršite nešto od ovoga, najverovatnije će vas neko opomenuti. Alkohol možete piti u klubovima i restoranima gde je to dozvoljeno.

Jedan od čudnih zakona jeste da ne možete da delite hotelsku sobu sa osobom suprotnog pola, ukoliko ona/on nije vaš bračni partner. To je naravno više mrtvo slovo na papiru nego nešto što se praktikuje.

Na booking-u vam ispod hotela piše ukoliko je potrebno da ponesete venčani list kao dokaz. Izbegavajte takve hotele i nećete imati problema. U slučaju da vas neko pita da li ste venčani, recite da jeste i to je to.

Bonus saveti

 • Pre posete klubovima, barovima, restoranima pogledajte na njihovom sajtu kada su ladies night, happy hour i slični popusti. U Dubaiju je čest koncept ‘otići na brunch” gde platite ulaz i u to vam je uključen određen broj pića/hrane. Ukoliko ispratite ovakve popuste, možete ostvarite značajne uštede.
 • Ponesite nešto dugih rukava, jer ćete se u suprotnom zalediti u zatvorenim prostorijama.
 • Koristite sajt Groupon.com za raznorazne popuste u Dubaiju.
 • Ovaj grad nije napravljen za pešačanje. Udaljenost između objekata je jako velika i vodite računa da se ne precenite. Jedan ili dva kilometara ne deluju puno, ali po vrućini, gde nemate gde da se sklonite u hlad može ozbiljno da vam naškodi. Nosite vodu uvek sa sobom.
 • U Dubaiju vam neće funkcionisati pozivi preko Whatsapp-a, FaceTime-a, Vibera, Skype-a i sličnih aplikacija. Zakonom je propisano da telekomunikacione usluge može da pruža samo ovlašćena kompanija, pa alternativni načini poput ovih neće funkcionisati. Poruke se šalju bez problema. Ja sa čak uspevala da pozovem moje na po par minuta preko Vibera, ali posle toga bi se veza prekidala. Takođe, korišćenje VPN-a nije dozvoljeno.
Palm Jumeirah i neverovatan Dubai iz vazduha – Putovanje u Dubai

Ukoliko želite da saznate kako sam posetila Dubai za 280€, kliknite ovde.

Kao što sam i obećala, putovanje u Dubai ne mora biti skupo, niti organizovano preko turističke agencije. Nadam se da vam je ovaj tekst bio dovoljno informativan i da više nećete odlagati putovanje u Dubai.

Do sledećeg putovanja,

Lena ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Copyright 2019 Lena's passport. Sva prava zadržana. Politika privatnosti / Privacy policy