Destinacije

Kako sam posetila Dubai za 280€?

dubai

Kako sam posetila Dubai za 280€?

Kada vam neko kaže da u Dubaiju i policija vozi porše, zaista je opravdano očekivati da za ovakvu destinaciju treba izdvojiti puno novca. Međutim, šta ako bih vam rekla da me je put i smeštaj na bazi 9 noćenja koštao 280€?

dubai

Avion

Iz našeg regiona, najpovoljnija opcija do Dubaija jeste direktan let iz Budimpešte ili Sofije, preko aviokompanije wizzair. Mi smo konkretno kombinovali oba grada, pa smo leteli iz Sofije, a vraćali se u Budimpeštu i karta bez prtljaga (uključen je samo ranac dimenzija 40x30x20cm, što nam je bilo dovoljno) nas je koštala 95€ po osobi. Kao i uvek, ne postoji jasno pravilo kada je karta najpovoljnija, ali korišćenjem pretraživača poput skyscanner-a, možete posmatrati cene za ceo mesec i videti najpristupačnije opcije. Savetujem vam da kartu kupite makar 2 meseca ranije, jer kod low-cost kompanija nikada nije slučaj da cena opada kako se približava datum putovanja.

Evo jednog primera povoljne opcije: 20 – 29. januar 118€ povratna karta iz Budimpešte

Transfer do Sofije i Budimpešte

Malo smo se pomučili oko pretrage prevoznika do Sofije, pa je najpovoljnija opcija koju smo našli minibus za 35€ po osobi preko kompanije VitoSprint. Iz Budimpešte smo se vratili minibusom kompanije Terra Travel, što nas je koštalo 25€ po osobi. Ista cena je i kod svih drugih prevoznika, ali moram da pohvalim vozače Terra Travel, koji se za razliku od nekih drugih prevoznika ne trkaju po autoputu i voze odlično.

Smeštaj – airbnb

U Dubaiju se nalaze neki od najluksuznijih hotela na svetu, poput Burj Al Arab-a, gde postoji 17 vrsta jastuka za spavanje između kojih treba da se odlučite. Zaista, nije ni čudo što noć košta i po nekoliko hiljada evra. Ali, na našu sreću, postoje puno povoljnije opcije koje će vas oboriti sa nogu.

Mi smo prve tri noći proveli u Airbnb-u, u delu Dubaija koji se zove Barsha Heights, blizu palme i marine. Ovo je bio najlepši i najčistiji apartman u kom sam ja boravila i ne mogu dovoljno da ga preporučim. Vlasnik je Antoun, izrazito druželjubiv Libanac, koji u stanu živi sa suprugom, a preostale dve sobe iznajmljuje.

Pogled sa terase
Pogled iz naše sobe

Iz naše sobe se pružao prelep pogled na kule bliznakinje i palmu u daljinu, koji je noću još lepši nego danju. Imali smo sopstveno kupatilo.  Čar ovog prostora je u terasi koja se prostire gotovo oko celog penthausa na površini od 200m². Takođe, pravo korišćenja bazena na 17.spratu je upotpunilo boravak. Slobodni ste da koristite dnevnu sobu kao i kuhinju. Stan je izuzetno prostran i nalazi se na 22.spratu. Ceo snimak smeštaja možete pogledati na mom instagramu.

Cene ovog smeštaja dosta variraju u zavisnosti od željenog datuma, pa smo mi imali tu sreću da izaberemo neke od povoljnijih dana. Moja preporuka je da  pogledate i ostale Antounove listinge, jer izdaje još 14 stanova. Svi su prelepo sređeni. Neki od njih vas mogu koštati i po 12€ po osobi za noć, ako dolazite sa ekipom od 5-6 ljudi.

Link ka smeštaju: airbnb

Ukoliko se na airbnb registrujete preko mog linka, možete dobiti popust od 20€ na rezervaciju prvog smeštaja. Javite mi se mejlom ili na instagramu, ukoliko vam je link potreban.

Smeštaj u hotelu

U drugom smeštaju smo proveli preostalih 6 noćenja. U pitanju je hotel, lociran u starom delu gradu, Deira. Hues Boutique hotel  ima 4 zvezdice i za naše datume je bio izrazito povoljan, tako da je potrebno da proverite cene. Naših 6 noćenja je bilo oko 110€ po osobi. Hotel je izuzetno čist i osoblje obraća pažnju na preslatke detalje. Na vrhu se nalazi bazen koji možete besplatno koristiti. Obzirom na cenu, smeštaj je sjajan. Do Burj Khalife nam je bilo potrebno oko 25 – 30 minuta metroom. Hotel je od stanice udaljen nekih 1,5km pa smo nekada pešačili, a nekada koristili taxi. Taxi između stanice i hotela će vas uvek ispasti 12AED (~3€).

Pozitivna strana boravka u Deiri je dosta povoljnija hrana. Primera radi, hamburger i pomfrit možete pojesti za 7AED, što je manje od 2€. Iako nije toliko lep deo grada, kao mesto gde se nalazi gore pomenuti airbnb, i dalje je izuzetno bezbedan i odlična povoljna opcija.

Link za rezervaciju: Hues Boutique Hotel

Još smeštaja u Dubaiju, možete pogledati klikom ovde.

Nadam se da će vam moje iskustvo biti od koristi pri organizaciji puta u Dubai. Uskoro vas očekuju još dva teksta o cenama u samom Dubaiju, kao i vodič šta treba posetiti. Do tada, možete pročitati neki od prethodnih tekstova.

Lena ♡

 

 

© Copyright 2019 Lena's passport. Sva prava zadržana. Politika privatnosti / Privacy policy