Azija Destinacije

Kako posetiti Dubai za 280€? – iskustvo i saveti

kako posetiti dubai

Kako posetiti Dubai za 280€?

Kada vam neko kaže da u Dubaiju i policija vozi porše, zaista je opravdano očekivati da za ovakvu destinaciju treba izdvojiti puno novca. Kako posetiti Dubai povoljno?

Šta ako bih vam rekla da me je put i smeštaj na bazi 9 noćenja koštao 280€? Kako posetiti Dubai – odgovor vas čeka u daljem tekstu.

kako posetiti dubai
Burj Khalifa – Kako posetiti Dubai?

Avion

Iz našeg regiona, najpovoljnija opcija do Dubaija jeste direktan let iz Budimpešte ili Sofije, preko aviokompanije wizzair.

Mi smo konkretno kombinovali oba grada, pa smo leteli iz Sofije, a vraćali se u Budimpeštu. Karta bez prtljaga nas je koštala 95€ po osobi. U tu cenu je uključen  samo ranac dimenzija 40x30x20cm, što nam je bilo dovoljno.

Kao i uvek, ne postoji jasno pravilo kada je karta najpovoljnija, ali korišćenjem pretraživača poput skyscanner-a ili kiwi.com, možete posmatrati cene za ceo mesec i videti najpristupačnije opcije.

Savetujem vam da kartu kupite makar 2 meseca ranije, jer kod low-cost kompanija nikada nije slučaj da cena opada kako se približava datum putovanja.

Transfer do Sofije i Budimpešte

Malo smo se pomučili oko pretrage prevoznika do Sofije, pa je najpovoljnija opcija koju smo našli minibus za 35€ po osobi preko kompanije VitoSprint.

Iz Budimpešte smo se vratili minibusom kompanije Terra Travel, što nas je koštalo 25€ po osobi. Ista cena je i kod svih drugih prevoznika, ali moram da pohvalim vozače Terra Travel, koji se za razliku od nekih drugih prevoznika ne trkaju po autoputu i voze odlično.


Smeštaj – airbnb

U Dubaiju se nalaze neki od najluksuznijih hotela na svetu, poput Burj Al Arab-a, gde postoji 17 vrsta jastuka za spavanje između kojih treba da se odlučite. Zaista, nije ni čudo što noć košta i po nekoliko hiljada evra. Ali, na našu sreću, postoje puno povoljnije opcije koje će vas oboriti sa nogu.

Mi smo prve tri noći proveli u Airbnb-u, u delu Dubaija koji se zove Barsha Heights, blizu palme i marine. Ovo je bio najlepši i najčistiji apartman u kom sam ja boravila i ne mogu dovoljno da ga preporučim. Vlasnik je Antoun, izrazito druželjubiv Libanac, koji u stanu živi sa suprugom, a preostale dve sobe iznajmljuje.

Pogled sa terase
Smestaj Dubai
Pogled iz naše sobe

Iz naše sobe se pružao prelep pogled na kule bliznakinje i palmu u daljinu, koji je noću još lepši nego danju. Imali smo sopstveno kupatilo.  Čar ovog prostora je u terasi koja se prostire gotovo oko celog penthausa na površini od 200m².

Takođe, pravo korišćenja bazena na 17.spratu je upotpunilo boravak. Slobodni ste da koristite dnevnu sobu kao i kuhinju. Stan je izuzetno prostran i nalazi se na 22.spratu. Ceo snimak smeštaja možete pogledati na mom instagramu.

Cene ovog smeštaja dosta variraju u zavisnosti od željenog datuma, pa smo mi imali tu sreću da izaberemo neke od povoljnijih dana. Moja preporuka je da  pogledate i ostale Antounove listinge, jer izdaje još 14 stanova. Svi su prelepo sređeni. Neki od njih vas mogu koštati i po 12€ po osobi za noć, ako dolazite sa ekipom od 5-6 ljudi.

Link ka smeštaju: airbnb

Ukoliko se na airbnb registrujete preko ovog linka, možete dobiti popust od 20€ na rezervaciju prvog smeštaja.


Smeštaj u hotelu

U drugom smeštaju smo proveli preostalih 6 noćenja. U pitanju je hotel, lociran u starom delu gradu, Deira. Hues Boutique hotel  ima 4 zvezdice i za naše datume je bio izrazito povoljan, tako da je potrebno da proverite cene.

Naših 6 noćenja je bilo oko 110€ po osobi. Hotel je izuzetno čist i osoblje obraća pažnju na preslatke detalje. Na vrhu se nalazi bazen koji možete besplatno koristiti.

Obzirom na cenu, smeštaj je sjajan. Do Burj Khalife nam je bilo potrebno oko 25 – 30 minuta metroom. Hotel je od stanice udaljen nekih 1,5km pa smo nekada pešačili, a nekada koristili taxi. Taxi između stanice i hotela će vas uvek ispasti 12AED (~3€).

Soba u Hotelu Hues
Soba u Hotelu Hues

Pozitivna strana boravka u Deiri je dosta povoljnija hrana. Primera radi, hamburger i pomfrit možete pojesti za 7AED, što je manje od 2€. Deira nije toliko lep deo grada. Međutim, i dalje je izuzetno bezbedan i odlična povoljna opcija.

Link za rezervaciju: Hues Boutique Hotel

Još smeštaja u Dubaiju, možete pogledati klikom ovde.


Sada kada smo rešili kako posetiti Dubai, možete pročitati sve što je potrebno da znate pre nego što otputujete. U ovom tekstu su izdvojena mesta koje treba da obiđete, sve potrebne informacije o Dubaiju i trikovi za snalaženje.

Do sledećeg putovanja,

Lena ♡

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2019 Lena's passport. Sva prava zadržana. Politika privatnosti / Privacy policy