Destinacije Severna Amerika

Utisci sa Floride – Fort Myers, Sanibel i smeštaj na brodu!

Utisci sa Floride - Fort Myers, Sanibel i smeštaj na brodu!

Utisci sa Floride – Fort Myers, Sanibel i smeštaj na brodu!

Utisci sa Floride se i dalje prepričavaju prijateljima, pa sam želela da ih podelim i sa vama. Uživajte u čitanju!

Veći deo decembra i januara sam provela u Americi, gde sam htela da provedem praznike sa porodicom koja živi tamo. Međutim, umesto klasičnog porodičnog ručka na Badnji dan (moj rođendan) koji sam očekivala, iznenadili su me sa kartama za Floridu, mesto Fort Majers. Dobila sam zadatak da pronađem smeštaj, pa sam htela da to bude najpovoljnjija opcija. Vrtela sam se po booking-u i airbnb-u, i vrlo brzo našla smeštaj – na brodu!

Poleteli smo iz Klivlenda u kom je padao sneg, a sleteli između palmi. Za nekog ko je svaku zimu do sada provodio na hladnom, proslaviti Božić na +25C  na Floridi je bilo nepojmljivo.

Smeštaj na brodu

Otišli smo u naš smeštaj i nismo znali šta da očekujemo. Kako to izgleda kada spavaš na brodu?!

Brod je bio usidren, a u njega se ulazilo pleko plutajućeg splava. Kada smo nekako već uspeli da uskočimo, morali smo da se izujemo, jer na brodu nije dozvoljeno da budeš obuven. Dočekala nas je ogromno dnevna soba i kuhinja, koju smo delili sa drugim gostima, a osećaj je bio kao da smo zakoračili u nečiju kuću,a ne brod.

 

Imali smo problema da nađemo svoju sobu, iako brod ima svega 5-6 prostorija, jer nismo bili svesni da je naša soba najbliža vodi. U sve ostale sobe ulazilo se iz hodnika, osim u našu, gde smo morali da se spustimo stepenicama, koje su se nalazile iza zatvorenih vrata. Otprilike, spavali smo tamo gde i Džek na Titaniku. Međutim, ispostavilo se da je ovo bilo najbolje iskustvo ikada. 

Soba je bila mala,sa dušekom na podu i jednom komodom. Ono što je ovaj smeštaj učinilo tako posebnim, jeste ogroman prozor. Bili smo možda jedan metar iznad vode, što možda deluje strašno, ali je zapravo prelepo. 

Jedna interesantna činjenica je da imam jednu specijalnu dijagnozu – gde god da idem ponesem lampice sa sobom. Nikad ne mogu da budem sigurna kakav će smeštaj biti, ali šta god da je u pitanju, lampice to mogu da poprave. 

Na palubi je postojao prostor za sedenje, kao i đakuzi, koji smo, normalno, odmah isprobali. Raj. Smeštaj je doprineo sjajnom iskustvu sa Floride.

Kliknite ovde, ukoliko i vi želite da spavate na brodu.

Fort Myers

Fort Myers se nalazi na obali Meksičkog zaliva. Ovo je ujedno i bilo najbliže što sam ikada prišla Kubi, o kojoj sanjam. Sve sam bliže! Blizu našeg smeštaja se nalazila plaža Fort Mayers Beach do koje smo mogli da prošetamo. Plaža je prostrana, a voda čista i topla. Rođendan sam dočekala na plaži sa belim peskom! Kada je pesak tako beo, sunce ne može da ga zagreje, pa je vrlo prijatno biti po ceo dan na plaži. Bolji 21. rođendan nisam mogla da poželim.

Sanibel

Božić smo dočekali na ostrvu, koje je udaljeno od nas oko 22km. U sklopu smeštaja smo imali besplatne bicikle, tako da smo ih uzeli i pravac Sanibel! Ovo ostrvo je poznato po ogromnoj količini školjki, koje su preplavile plaže. Cela regija je stanište mnogih životinja kao što su: kornjače, pelikani, aligatori (srećom njih nismo videli), delfini (srećom njih jesmo videli)…

Tog dana smo prešli više od 50km biciklama. Sledećeg dana nismo mogli da hodamo od upale mišića, ali je i te kako vredelo. Rent-a-car u Americi nije skup za osobe preko 25 godina, ali za nas ispod te granice cene se dupliraju. Gospođa koja je bila sa nama u smeštaju, iznajmila je auto za 20$ dnevno. Ako uzmete u obzir cene goriva kod njih (oko 50din/litar), zaista je povoljno da obilazite autom. Kolima biste časkom obišli celu Floridu. Od Fort Majersa do Majamija potrebno je svega 2 sata vožnje.

Ogromna prednost odlaska u Ameriku jeste  veličina te zemlje. Ako vam se skija, imate gde. Ako vam se sunča, imate gde. Uz sve to, korišćenjem njihovih low-cost kompanija, možete da uštedite mnogo. Mnogi na avion gledaju kao mi na autobus.

Poslednjeg dana smo se opraštali od toplote, peska,vode i psihički pripremali za povratak kući, na minus. Sleteli smo u ponovo hladan i zavejan Klivlend. Ostao nam je još jedan dan da se spakujemo, uhvatimo bus za Njujork, a zatim avion za Beograd. Povratak u realnost i ispitni rok. Utisci sa Floride se i dalje sležu, ali jedno je sigurno – vratićemo se ponovo! ☺

Do sledećeg putovanja,

Lena

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Copyright 2019 Lena's passport. Sva prava zadržana. Politika privatnosti / Privacy policy